Blog post cover illustration Inwise - kiirelt tehtud täislahendus
Tiit, Tarmo
23 Nov 2015

Inwise - kiirelt tehtud täislahendus

Hiljuti valmis meil üks huvitav projekt inwise.co ehk faktooringuteenuse oksjonikeskkond, mis pakub alternatiivi lühiajalisele rahapaigutusele.

Keskkond ühendab omavahel investori, arve esitaja ja arve maksja. Tootja esitab arve suurele jaekaupmehele ning ootamata ära maksetähtaega, soovib vahendeid kiiremalt kätte saada ning on nõus kiiruse nimel osalise arve tasumisega. Eesmärgiga raha kiiresti ärisse tagasi panna. Oksjon tagab siin läbipaistvuse ja parima tootluse.

Klient tuli meie juurde ideega, mille aitasime väga tihedas koostöös nii kaasaegselt visualiseerida kui täiendada teostatavuseks vajalike ärireeglitega. Ja lõpeks luua tarkvara, mis seda kõike liigutab.

Karbitoode või rätsepaülikond?

Tehnoloogiline valik langes Ruby on Rails’ile eeldatava arenduskiiruse tõttu. Ehitasime kõik ise, kuigi uurisime ka mõne valmis oksjonilahenduse kasutamist. Arvame, et jõudsime sobiva tulemuseni kiiremini kui karbitoote soovituks tuunimisega oleks saanud, seda ülesande eripärast lähtuvalt. Klient sai vaid soovitud funktsionaalsuse ja seda tänapäevase tehnoloogiaga ja selle rakenduspõhimõtetega. Veelkord kinnitus, et custom made tarkvara ei ole vaid suurtele tellijatele.

InWise design

Lahendusel on 4 erinevat rolli koos vastavate kasutajaõiguste ja funktsionaalsusega. Kõik näevad niipalju kui neil vaja, tagamaks süsteemi läbipaistvust ja keskkonna usaldusväärsust. Oksjon töötab ju ainult siis kui kõik osapooled usaldavad nii keskkonda kui ka partnereid.

Ehitades polüglotti

Juba täna on inwise.co-d võimalik kasutada 8 eri keeles, seda meie piirkonnas tavapärase 3 keele (eesti, inglise, vene) asemel. Selle korrektne tagamine oli omaette väljakutse nii sisuliselt kui tehniliselt, kuna tuli tegeleda keeltega, millest ise ei teadnud midagi. Näiteks kuidas saata tõlkeülesanne välja nii, et saadud vastus saaks korrektselt üles pandud?

Kõik lahenes oodatust lihtsamalt, aga see nõudis pingutust ja ettemõtlemist. Näiteks praegune süsteem koostab meil ühe klikiga raportid: millised tekstid ja millistes keeles on veel tõlkimata, kas kõik tekstid on kasutusel, millised tekstid on üldse ilma sisuta. Lisaks automaatne monitooring - sisuliselt unit test sellele, et kõik tõlked oleks olemas ja kui ei ole siis build failib.

InWise design

Agiilse arenduse musternäidis

Meie tiimile meeldis see projekt, kuna fookus oli hästi selgelt paigas. Kliendil oli eesmärk saada kõigepealt MVP valmis, saada reaalsest elust tagasiside, kas see idee töötab ja muude asjadega tegeleda hiljem. Lisaks olid paigas ka kõik muud agiilse arenduse põhialused - kliendi kättesaadavus ja pidev aktiivne kaasamõtlemine lahenduste otsingul, vähemalt korra nädalas klassikaline iteratsioonikoosolek jne. Nii, nagu me seda oma temaatilises blogiloos kirjeldame.

InWise design in tablet

Rakendus on juba mitmeid kuid kasutuses ning klientidelt tuleb tagasiside, mis aitab varem valmis genereeritud ideedest olulisemad esile tõsta. Näiteks liidestumine suuremate arvehulkade automaatseks üleslaadimiseks.

Ideest teenimiseni mõne kuuga

Ka uudse või keeruka ärifunktsionaalsusega täislahenduse saab valmis lühikese ajaga. Kui kellelgi on väärt idee ja autor on valmis ise panustama selle arendusse, siis on võimalik see väga kiirelt viia lahenduseni, mida saab reaalses elus tööle panna. Luua töötav tarkvara, mis tõestab selle idee elujõulisuse, võimaldab äri alustada ja hakata teenima.

Kui idee on ennast elujõulisena tõestanud, siis võib mõelda kas on soovi veel investeerida tootearendusse. Esimene reliis on aga samal ajal toodangus ja toob juba midagi tagasi.

Loe ka artiklit: Äripäev - Ekspankur lõi arvete eBay

Vaata ka disaini presentatsiooni: Behance - Inwise factoring platform

Our recent stories